rozwiń i czytaj przepis :
400 g domowego ciasta francuskiego
100 g szynki
1 papryczka chili
60 g blanszowanych kurek
50 g serka topionego ( mocno schłodzonego )
natka pietruszki
czarny sezam Skworcu
prażona cebulka Skworcu
sól ziołowa
pieprz kolorowy
Ciasto rozwałkować na koło i wyłożyć nim blachę do tart ( u mnie o średnicy 29 cm mierząc górną krawędź ) wysmarowaną margaryną i wysypaną mąką.
Wystające części zawinąć do środka i docisnąć np. widelcem.
Na cieście rozsypać pokrojoną w paseczki szynkę, kurki, pokrojoną w paseczki papryczkę chili, cebulkę i sezam a na koniec zetrzeć ser na tarce i posypać natką pietruszki i przyprawami.
Pizzę wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na 25 - 30 minut w zależności od piekarnika.
Podawać na gorąco.
Pizza, mniam mniam <3
OdpowiedzUsuńDziękuję. Pizza nietypowa ale pyszna :)
Usuń