Owoce :
1 szk porzeczek ( czarne, czerwone i białe )
1 szk truskawek
1 szk czereśni
Masa jogurtowa :
2 jogurty naturalne ( po 375 g )
1,5 szk gorącej przegotowanej wody
2 galaretki cytrynowe
Masa truskawkowa :
1 dżem truskawkowo biszkoptowy z karmelem i wanilią ( 350 ml )
2 galaretki truskawkowe
2 szk gorącej przegotowanej wody
300 g truskawek
Dodatkowo :
ok. 100 g okrągłych biszkoptów
Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć folią spożywczą i na dno ułożyć biszkopty.
Przygotować owoce : z porzeczek i truskawek usunąć szypułki a z czereśni pestki.
Galaretki cytrynowe dokładnie wymieszać z wodą, przestudzić a potem dolać do jogurtów i zmiksować.
Trochę masy wlać na biszkopty, rozsypać owoce i zalać resztą masy jogurtowej.
Tortownicę wstawić do lodówki do ścięcia się masy.
Potem galaretki truskawkowe wymieszać z wodą, schłodzić, dodać truskawki i dżem i zmiksować.
Masę wylać na ściętą masę jogurtową ( mi się nie zmieściła więc rozlałam resztę do szklaneczek ).
Tortownicę ponownie wstawić do lodówki na kilka godzin aby wszystko ładnie związało.
Ale pyszotki :)
OdpowiedzUsuńWypchany owocami! Taki lubię najbardziej :)
OdpowiedzUsuńWitam! Wspaniały przepis! :) Zapraszam do wzięcia udziału w konkursie: http://www.rynek.webd.pl/wakacyjny-konkurs-na-25-urodziny/
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo :)
OdpowiedzUsuńAle super ciacho :-):-):-)
OdpowiedzUsuń