niedziela, 6 lipca 2014

Uda imbirowo-ketchupowo-majonezowe


rozwiń i czytaj przepis :


3 udka z kurczaka
Marynata :
1 łyżka imbiru ( płaska )
2 łyżki majonezu
3 łyżki ketchupu
1/2 łyżeczki ostrej papryki
1/3 łyżeczki kolorowego pieprzu
1 łyżeczka soli

Udka dokładnie umyć i osuszyć.
Składniki marynaty dokładnie wymieszać.
Przygotowaną marynatą posmarować udka najpierw pod spodem a potem po ułożeniu ich na blaszce z wierzchu.
Udka zostawić w marynacie na dwie godziny a potem wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec udka około godziny.
Upieczone udka podawać np. z sałatka i ziemniakami.

1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.