rozwiń i czytaj przepis :
1/2 sałaty masłowej
1/4 czerwonej papryki
1/4 żółtej papryki
6 koktajlowych pomidorków
1 garść szczypiorku ( u mnie cienki i czosnkowy )
1 garść świeżego oregano
Sos :
5 łyżek oleju rzepakowego
2 łyżki octu winnego
1 łyżeczka musztardy sarepskiej
sól morska
pieprz kolorowy
cukier
Składniki sosu dokładnie wymieszać.
Umyte i osuszone liście sałaty porwać do miski, papryki pokroić na cienkie i krótkie paseczki.
Pomidorki przekroić na połówki.
Szczypiorki posiekać a listki oregano porwać na mniejsze gałązki ( trochę zostawić do posypania gotowej sałatki ).
Wszystko wrzucić do sałaty, polać sosem i wymieszać sałatkę.
Na koniec posypać odłożonym oregano i podawać do grillowanych mięs lub dania obiadowego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.