700 g łopatki wieprzowej
1 cebula
300 g kalafiora
2 marchewki
1 papryka
250 g świeżej kapusty
200 g kabaczka'
150 g dyni hokkaido
500 g ziemniaków
1/2 puszki kukurydzy
200 g blanszowanych kurek
Do smaku :
sól
pieprz czarny
chili
2 liście laurowe
2 ziarna ziela angielskiego
opcjonalnie kucharek wpłynie
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 czubata łyżka mąki
ok. 2,5 l wody
3 łyżki oleju
Warzywa obrać, umyć i pokroić każde osobno.
Mięso po umyciu i osuszeniu pokroić w kostkę.
Do garnka wlać olej, rozgrzać go i wrzucić mięso, podsmażyć.
Następnie dodać pokrojoną cebulę i chwilę smażyć.
Potem podlać wodą i dusić prawie do miękkości mięsa.
Następnie dodać pokrojone warzywa, kurki, przyprawy i gotować zupę do miękkości.
Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki i koncentrat, chwilę gotować i zagęścić zupę mąką wymieszaną z odrobiną wody.
Zagotować zupę i podawać.
konkretna, sycąca zupka z duuużą ilością produktów :)
OdpowiedzUsuń