1 kg karkówki bez kości
ZALEWA :
2,5 l wody
sól do smaku
1 łyżeczka kolorowego ziarnistego pieprzu
4 papryczki pepperoni
3 łyżki chrzanu ( czubate ) kieleckiego
3 łyżki musztardy delikatesowej ( czubate ) kieleckiej
2 łyżki majonezu ( czubate ) kieleckiego
2 liście laurowe
2 ziarna ziela angielskiego
Do garnka wlać wodę.
Dodać składniki zalewy i zagotować.
Zalewę przestudzić i włożyć do niej umyty karczek.
Zalewę z mięsem zagotować, gotować 5 minut i zostawić pod przykryciem do wystudzenia.
Gdy zalewa wystygnie ponownie zagotować wszystko i gotować kolejne 5 minut.
Ponownie zostawić mięso w zalewie i wystudzić.
Karczek wyjąć potem z zalewy na talerz, schłodzić w lodówce i podawać zamiast wędlin do pieczywa.
Już dziś nowa gazetka i super promocje, nie zapomnijcie zajrzeć :)
Witam serdecznie , miesko super smaczne ...., milego dnia !
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę, pozdrawiam :)
Usuń