Jeśli jeszcze tą metodą nie przygotowywaliście mięs do pieczywa to koniecznie to nadróbcie.
A schabik pięknie się prezentuje na równie pięknym talerzu z kolekcji Jesień od Porcelana Bogucice
1 kg schabu bez kości
ZALEWA :
1,5 l wody
1 łyżeczka wędzonej papryki ( czubata )
1 łyżka suszonych płatków czosnku ( może byś świeży )
1 łyżeczka soli morskiej ( czubata )
1/2 łyżeczki ziarnistego kolorowego pieprzu
1 łyżka syropu trzcinowego
2 ziela angielskie
2 liście laurowe
2 łyżki oleju rzepakowego
Schab umyć i osuszyć.
Składniki zalewy umieścić w garnku i zagotować.
Gotować około 5 minut a potem zalewę wystudzić.
Do zimnej zalewy włożyć schab i doprowadzić zalewę do wrzenia.
Gotować 5 minut pod przykryciem, potem wyłączyć ogień i zostawić schab w zalewie do wystudzenia.
Gdy zalewa będzie zimna znowu czynność powtórzyć, czyli zagotować mięso z zalewą i gotować pięć minut.
Zostawić do wystudzenia. wyjąc schab na kratkę aby obciekł z zalewy i wstawić do lodówki.
Podawać jako przekąskę lub zamiast wędlin do pieczywa.
Nowa gazetka już jest, nie zapomnijcie zajrzeć.
Bo oferta ważna tylko w dniach 2 - 4 kwietnia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.