3 kotlety z karkówki ( po 150 g )
sól zmiękczająca do mięsa
Nadzienie :
200 g pieczarek,
1 mała cebula,
2 łyżki kaparów w zalewie,
1 mała czerwona papryka,
1 łyżka kaszy manny,
3 łyżki oleju ryżowego,
sól do smaku,
pieprz do smaku,
papryka ostra do smaku,
Kotlety z karkówki umyć i osuszyć.
Każdy z nich oprószyć solą zmiękczającą i odstawić na 20 minut.
W międzyczasie przygotować farsz : na patelni rozgrzać olej ryżowy, wrzucić pokrojone w kostkę pieczarki, cebulę i paprykę i podsmażyć.
Dodać kaszę mannę i kapary odsączone z zalewy, doprawić do smaku i wymieszać.
Po upływie 20 minut rozbić tłuczkiem do mięsa karkówkę na płaty.
Na każdy z nich nałożyć po 1/3 farszu, zwinąć w roladki.
Każdą roladkę zawinąć szczelnie w folię spożywczą i zawiązać końce.
Włożyć je do garnka, zalać zimną wodą i gotować od zagotowania wody 35 minut.
Po ugotowaniu i zdjęciu z nich folii można podsmażyć na złoty kolor ( ja tak zrobiłam ).
Roladki podawać np. z frytkami i surówką z kapusty pekińskiej.
A juz dziś nowa gazetka i nowe promocje, zajrzyjcie koniecznie
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.