Sałatka podana na Julia Gold od Porcelana Bogucice
3 garście szpinaku
4 rzodkiewki
1/2 świeżego ogórka sałatkowego
1/2 cebuli
Przyprawy do smaku :
sól
pieprz
cukier
ocet ryżowy
kilka łyżek oleju
Szpinak opłukać i osuszyć na przykład w suszarce do sałaty.
Rzodkiewki, ogórka umyć.
Ogórka obrać i pokroić w półplasterki, rzodkiewki tak samo pokroić jak ogórka a cebulę w półplasterki i jeszcze raz na pół.
Wszystko wrzucić do miski, dodać do smaku przyprawy i wymieszać sałatkę.
Odstawić na klika minut i podawać na przykład do dań obiadowych.
Jeśli szukacie już inspiracji na dzień dziecka zajrzyjcie do gazetki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.