3 kotlety ze schabu bez kości ( po ok. 150 g każdy )
250 g mrożonej mieszanki chińskiej
4 pieczarki
100 g części brokuła bez różyczek
3 łyżki oleju
1 łyżeczka piri piri
sól do smaku
pieprz do smaku
1 łyżka bułki tartej
sól do kotletów
pieprz do kotletów
olej do smażenia
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojone pieczarki, posiekane części brokuła i mieszankę chińską i wszystko podsmażyć do momentu rozmrożenia się mieszanki.
Dodać przyprawy i bułkę tartą i wymieszać farsz.
Kotlety opłukać, rozbić tłuczkiem do mięsa i oprószyć solą i pieprzem.
Farsz podzielić na 3 części, na każdy płat mięsa rozłożyć porcje nadzienia i zwinąć roladki.
Tak przygotowane roladki zawinąć w folię spożywczą, ale folii powinno być na długość w zapasie aby po zawinięciu w nią roladki można było końce ze sobą związać.
W garnku umieścić roladki w folii, wlać wody tyle aby zakryła roladki i od momentu zagotowania wody gotować 10 minut.
Wyjąć roladki z wody, gdy lekko przestygną zdjąć folię.
Na patelni grillowej lub zwykłej podgrzać olej i podsmażyć roladki na złoty kolor z każdej strony.
Promocje, promocje - zajrzyjcie !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.