czwartek, 27 sierpnia 2015

Kotlety rybne z kaszą bulgur

                          Nietypowe kotlety rybne. A dlaczego nietypowe ? A dlatego, że są one z dodatkiem kaszy bulgur. Kasza ta jest smaczna i zdrowa ale z praktyki wiem, że nie wszystkie dzieci lubią kasze. Ja swojemu młodszemu synkowi przemyciłam ją właśnie w mielonych kotletach rybnych.



700 g fileta z miruny ( waga po rozmrożeniu )
250 g wędzonego łososia
1 duża cebula
1,5 szk ugotowanej kaszy bulgur
4 łyżki bułki tartej
3 jajka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
bułka tarta do obtaczania

Mirunę, łososia i cebulę zmielić w maszynce do mięsa na grubym sitku.
Do ryby dodać resztę przygotowanych składników i wyrobić masę rybną.
Potem formować okrągłe lub podłużne kotlety i panierować w bułce tartej.
Olej rozgrzać w naczyniu, w którym będą się smażyć kotlety, kłaść je na ten olej i smażyć po kilka minut z każdej strony.
Podawać na gorąco np. z frytkami i surówką z kiszonej kapusty.

A JUŻ ZA KILKA DNI AKCJE TEMATYCZNE I NOWE PROMOCJE
ZAPRASZAM



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.