sobota, 29 sierpnia 2015

Skrzydełka w sosie z grzybami i marchewką




6 skrzydełek z kurczaka
1 garść suszonych grzybów
1 duża marchewka
1 mała cebula
3 szk wody
2 łyżki oleju
1 łyżka mąki ziemniaczanej
do smaku :
sól
pieprz
papryka ostra
opcjonalnie kucharek w płynie

Grzyby namoczyć w ciepłej wodzie.
Skrzydełka umyć, osuszyć i pociąć w zgięciach ( te najcieńsze końcówki odłożyć ).
Pocięte skrzydełka podsmażyć na odrobinie oleju, potem dodać pokrojoną cebulę oraz pokrojoną marchew i chwilę smażyć.
Podlać wszystko wodą, dodać odcedzone grzyby oraz przyprawy i dusić do miękkości.
W razie potrzeby jeszcze doprawić i sos zagęścić mąką ziemniaczaną wymieszaną z odrobiną wody.
Sos zagotować i podawać z ryżem.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.