wtorek, 22 marca 2016

Pałki z kurczaka - pieczone

Zbliżają się Święta Wielkanocne i gospodynie domowe już myślą i planują co też zrobić na świąteczny obiad aby było smacznie i za bardzo się nie napracować.
Bo wiadomo pracy jest dużo, a to pieczenie ciast, a to przygotowanie różnych sałatek i przekąsek no i oczywiście obiad.
Proponuję takie pieczone pałki, można śmiało zamarynować na noc a następnego dnia upiec na obiad.


8 pałek z kurczaka klik
marynata :
4 łyżki remulady duńskiej Folwark
3 łyżki ketchupu
1 łyżka soli
1/2 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
1 łyżeczka ostrej papryki

Pałki umyć i osuszyć.
Składniki marynaty wymieszać i za pomocą na przykład silikonowego pędzla posmarować dokładnie każdą pałkę.
Ułożyć je na blasze do pieczenia, zabezpieczyć folia spożywczą i wstawić do lodówki na kilka godzin.
Potem zdjąć folię i wstawić blaszkę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 50 - 60 minut.
Podawać na gorąco.

Już najwyższy czas pomyśleć o zakupach świątecznych








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.