środa, 26 kwietnia 2017

Naleśniki z kiwi i serem

Naleśniki to danie idealnie pasujące na deser, śniadanie, kolację lub nawet obiad.
Wszystko zależy od nas o jakiej porze dnia mamy na nie ochotę.
Ja zrobiłam je na obiad bo czasami mamy ochotę na coś obiadowego i słodkiego.

Naleśniki i talerzyk od Galerii Cuda Świata to idealny duet.


8 naleśników

300 g twarogu 
250 g mascarpone Mlekoma
4 kiwi
4 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
cukier do smaku

sos deserowy kiwi Fanex

Naleśniki usmażyć według swojego przepisu.
Twaróg rozgnieść widelcem z mascarpone, cukrem i jogurtem i wymieszać.
Kiwi obrać i pokroić w kostkę.
Na każdy naleśnik nałożyć porcję nadzienia, rozsmarować, zwinąć w rulon i przeciąć na połówki.
Ułożyć na talerzu i polać sosem kiwi.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.