czwartek, 18 maja 2017

Pasta z fasoli z prażoną cebulką

Ostatnio w necie krąży cała masa przepisów na pasty z fasoli.
Postanowiłam więc i ja zrobić swoja wersję z białej fasoli z cebulka prażoną.
Taką pastę możecie podać z pieczywem i na przykład pomidorem lub ogórkiem kiszonym lub konserwowym.



2 puszki białej fasoli
1/2 szk prażonej cebulki Fanex
sól do smaku
pieprz do smaku
opcjonalnie odrobina zalewy z fasoli
3 szczypty suszonego czosnku

Do wysokiego naczynia wrzucić odsączoną z zalewy fasolę.
Dodać sól i pieprz oraz czosnek.
Wszystko zblendować, w razie konieczności dodać trochę zalewy z fasoli.
Na koniec dodać cebulkę, wymieszać pastę, przełożyć do słoika i schować najlepiej na noc do lodówki.
Podawać z pieczywem i ogórkiem kiszonym, konserwowym lub pomidorem.

9 komentarzy:

  1. Niedawno zakochałam się w pastach w fasoli, a ta z prażoną cebulą jest jedynm z moich numerów 1!

    OdpowiedzUsuń
  2. Czy można zrobić ze smażoną cebulką?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak, można. Z prażoną po prostu jest szybciej.

      Usuń
    2. Ten komentarz został usunięty przez autora.

      Usuń
  3. Czy można tą pastę zapasteryzować? Chciała bym zrobić do słoiczków, dla córki ��

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.