Sosów do makaronu jest niezliczona ilość.
Ja dziś tę kolekcję powiększyłam o sos ze świeżym szpinakiem i mleczkiem kokosowym.
Szybki do zrobienia jak to przy takich sosach bywa i do tego smaczny.
30 minut i mamy obiad gotowy.
Można zrobić więcej i mieć na drugi dzień ( ja tak właśnie zrobiłam ).
Potem tylko wystarczy sos podgrzać, ugotować świeży makaron i gotowe.
1 kg mięsa wieprzowo - wołowego ( lepiej samemu zmielić ale akurat takie miałam )
1 duża cebula
1 op świeżego szpinaku
1/3 szkl wody
300 g koncentratu pomidorowego
1 puszka mleczka kokosowego Kuchnie Świata
do smaku :
sól
pieprz
papryka ostra
czosnek suszony ( lub świeży ząbek )
Na rozgrzaną, głęboką patelnię wrzucić mięso, podsmażyć. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę, dalej smażyć. Następnie dodać koncentrat wymieszany z odrobina wody oraz przyprawy. Gotować około 10 minut.
Potem dodać posiekany szpinak, zagotować i na koniec wlać mleczko kokosowe.
Wymieszać, w razie konieczności jeszcze doprawić do smaku i podawać z ugotowanym makaronem.
Wygląda apetycznie! :-)
OdpowiedzUsuń