Dziś szybka sałatka z sałaty rzymskiej.
Do niej kilka dodatków i mamy fajna propozycję na przekąskę czy kolację.
Kolorowo i smacznie, w sam raz na jesienną pogodę.
2 małe sałaty rzymskie
2 pomidory
kilka plasterków szynki konserwowej
kawałek pora
kilka łyżek pszennych grzanek
dresing :
3 łyżki zaprawy do ryżu
5 łyżek oleju rzepakowego
sól do smaku
pieprz do smaku
1 szczypta cukru
Umytą i osuszoną sałatę porwać na kawałki i wrzucić do miski.
Pomidory pokroić na cząstki i ułożyć na sałacie.
Szynkę zwinąć w ruloniki, pora pociąć na paseczki a ser w plasterki.
Wszystko ułożyć na sałacie i wymieszać składniki sosu, polać nim sałatę.
Na koniec sałatkę posypać grzankami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.