środa, 17 kwietnia 2019

Pomidorowe pałki ze szparagami, cukinią i pomidorkami koktajlowymi

Dziś pałki z kurczaka w koncentracie pomidorowym ze szparagami, cukinią i pomidorkami koktajlowymi.
Idealna propozycja do ryżu czy makaronu, świetnie sprawdzą się też pieczone ziemniaczki.
Jednym słowem dla każdego coś dobrego.
Do tego dania nie musi być surówka bo są już warzywa ale jak ktoś musi ją mieć to może zrobić swoją ulubioną.

Pomidorowe pałki ze szparagami, cukinią i pomidorkami koktajlowymi


Pomidorowe pałki ze szparagami, cukinią i pomidorkami koktajlowymi

Pomidorowe pałki ze szparagami, cukinią i pomidorkami koktajlowymi

Pomidorowe pałki ze szparagami, cukinią i pomidorkami koktajlowymi - składniki


10 pałek z kurczaka
10 zielonych szparagów
1 cukinia
15 koktajlowych pomidorków
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 szk rosołu
sól do smaku
pieprz do smaku
ostra papryka do smaku
sos sojowy do smaku
2 łyżki oleju
2 łyżki posiekanej natki pietruszki


Pomidorowe pałki ze szparagami, cukinią i pomidorkami koktajlowymi - przygotowanie


Pałki umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym.
Wrzucić na rozgrzany olej na patelni lub szeroki rondel ( ważne aby naczynie miało pokrywkę ).
Podsmażyć pałki i dodać pokrojoną w kostkę cebulę.
Smażyć do momentu aż cebula się zeszkli a potem dodać starty na drobniutkich oczkach czosnek i chwilkę smażyć.
Koncentrat wymieszać dokładnie z rosołem i sosem sojowym i wlać tę mieszankę na pałki, dodać przyprawy do smaku.
Naczynie zakryć pokrywką i dusić pałki prawie do miękkości, od czasu do czasu przemieszać.
Gdy pałki są prawie miękkie wrzucić pokrojone szparagi, cukinię i pomidorki koktajlowe.
Całość dusić jeszcze kilka minut aż warzywa zmiękną ale nie rozgotują się.
W razie konieczności danie jeszcze doprawić, posypać natką pietruszki i podawać z makaronem lub ryżem ugotowanym na sypko albo pieczonymi ziemniakami.

Pomidorowe pałki ze szparagami, cukinią i pomidorkami koktajlowymi


Pomidorowe pałki ze szparagami, cukinią i pomidorkami koktajlowymi





#pudliszki

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.