środa, 24 kwietnia 2019

Jajka z łososiem

Takie jajka były jedną z pozycji na świątecznej liście potraw.
Co prawda Święta minęły ale można przygotować je na normalny posiłek taki codzienny, bez okazji.
Bo przecież jajka jemy nie tylko na Wielkanoc.
Ostatnio mówi się, że jajka są niezdrowe i nie powinno się ich dużo spożywać.
Ale cóż zrobić jak się je po prostu lubi ?
A no właśnie je się i ciężko z nich zrezygnować.
A jak powstały te jajka ?
Przeczytajcie a przekonacie się, że to proste a jak fanie się takie jajka prezentują.


Jajka z łososiem


Jajka z łososiem

Jajka z łososiem - składniki

5 jajek ugotowanych na twardo
1 puszka łososia w sosie własnym
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
1 łyżka majonezu
1 łyżka naturalnego jogurtu
sól i pieprz do smaku

1 szk soku z buraków
1 łyżka octu
1 szk przegotowanej wody


Jajka z łososiem - przygotowanie


Ugotowane jajka włożyć do soku z buraków wymieszanego z wodą i octem ( jeśli macie więcej soku to nie dolewajcie wody ).
Płynu ma być tyle aby jajka były zakryte.
Zostawić je na noc w zalewie.
Potem przeciąć jajka na połówki, wydrążyć żółtka, dodać natkę i resztę składników i wymieszać farsz.
Tak przygotowanym nadzieniem napełniać połówki jajek ( białek ) za pomocą worka cukierniczego i tylki i gotowe.

Jajka z łososiem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.