Co prawda Święta minęły ale można przygotować je na normalny posiłek taki codzienny, bez okazji.
Bo przecież jajka jemy nie tylko na Wielkanoc.
Ostatnio mówi się, że jajka są niezdrowe i nie powinno się ich dużo spożywać.
Ale cóż zrobić jak się je po prostu lubi ?
A no właśnie je się i ciężko z nich zrezygnować.
A jak powstały te jajka ?
Przeczytajcie a przekonacie się, że to proste a jak fanie się takie jajka prezentują.
Jajka z łososiem
Jajka z łososiem - składniki
5 jajek ugotowanych na twardo
1 puszka łososia w sosie własnym
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
1 łyżka majonezu
1 łyżka naturalnego jogurtu
sól i pieprz do smaku
1 szk soku z buraków
1 łyżka octu
1 szk przegotowanej wody
Jajka z łososiem - przygotowanie
Ugotowane jajka włożyć do soku z buraków wymieszanego z wodą i octem ( jeśli macie więcej soku to nie dolewajcie wody ).
Płynu ma być tyle aby jajka były zakryte.
Zostawić je na noc w zalewie.
Potem przeciąć jajka na połówki, wydrążyć żółtka, dodać natkę i resztę składników i wymieszać farsz.
Tak przygotowanym nadzieniem napełniać połówki jajek ( białek ) za pomocą worka cukierniczego i tylki i gotowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.