Jest to owsianka z winogronem i odrobiną syropu klonowego.
Owsiankę możecie przygotować na mleku lub wodzie, moja wersja jest na wodzie,
A dodatki możecie dawać różne, po prostu to co wolicie.
Każdego dnia możecie mieć inną owsiankę za sprawą dodatków właśnie.
Jednym słowem od koloru do wyboru, ważne żeby się takie śniadanie nie znudziło.
Bo jak wiadomo owsianka jest zdrowa i warto ją jeść.
owsianka
owsianka - składniki
1 szk płatków owsianych górskich
2 szk wody
1 szczypta soli
kilka kulek winogrona
syrop klonowy
owsianka - przygotowanie
Do rondelka wsypać płatki i wlać wodę.
Zagotować, dodać sól i cały czas mieszając gotować aż płatki wchłoną wodę i zrobią się miękkie.
Trwa to kilka minut.
Potem owsiankę wyłożyć na talerz lub do miseczki, dodać pokrojone winogrona ( u mnie ciemne ) i polać syropem klonowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.