Są smaczne i szybko się je przygotowuje a do tego kolorowe.
Makaron ryżowy świetnie się tu sprawdza ale jak nie macie do niego dostępu to możecie użyć zwykłe wstążki.
Ale myślę, że nie powinno być problemu z jego nabyciem.
Makaron ryżowy w potrawce
Makaron ryżowy w potrawce - składniki
1 kg piersi z kurczaka
1 łyżeczka pasty z czosnku
500 g koktajlowych pomidorków
1 puszka kukurydzy
1 puszka kiełków fasoli mung
1 puszka czarnej fasoli
1 puszka mleczka kokosowego
1/3 szk posiekanej natki pietruszki
1/3 szk posiekanego koperku
1/2 szk posiekanego szczypiorku
1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej
do smaku :
sól
pieprz
ostra papryka
Makaron ryżowy w potrawce - przygotowanie
Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu.
Umyte i osuszone piersi z kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć.
Następnie dodać obrane ze skóry pomidorki ( jeśli nie macie żadnych problemów to możecie dać ze skórą ).
Chwilę smażyć, dodać przyprawy do smaku i pastę z czosnku.
Zakryć naczynie pokrywką i dusić przez chwilę, a potem dodać odsączoną kukurydzę, kiełki fasoli i czarną fasolkę oraz wlać mleko kokosowe.
Wszystko zagotować i w miarę potrzeby zagęścić potrawkę skrobią ziemniaczaną wymieszaną z odrobiną wody.
Na koniec dodać posiekaną zieleninę i wymieszać.
Makaron po odcedzeniu wymieszać z potrawką i posypać jeszcze świeżą zieleniną i podawać na gorąco.
Wpis powstał przy współpracy z Kuchnie Świata
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.