Robi się go szybko, choć trochę trzeba poczekać aż tapioka się namoczy.
Ale warto zaczekać aby cieszyć się smacznym deserem.
Dziś użyłam zielonej tapioki drobnej.
Tapioka a do niej mus z brzoskwiń to super deser na każdą okazję.
Zatem do dzieła i robimy ten smaczny zielono pomarańczowy deser.
Pudding z tapioki z brzoskwiniami
Pudding z tapioki z brzoskwiniami - składniki
200 g zielonej perły tapioki
2 puszki mleka kokosowego
300 ml mleka 2 %
cukier do smaku
3 łyżki ekstraktu waniliowego
1 puszka brzoskwiń ( owoce )
Pudding z tapioki z brzoskwiniami - przygotowanie
W garnku mieszamy mleko i mleko kokosowe.
Dodajemy ekstrakt waniliowy i wsypujemy tapiokę.
Odstawiamy na około 1,5 godziny.
Potem stawiamy garnek na ogniu i gotujemy tapiokę do momentu aż będzie szklista.
W trakcie gotowania mieszamy aby się nie przypaliła i dodajemy do smaku cukier.
Gdy tapioka jest wyraźnie przezroczysta a mleko wchłonęło się w perełki tapioki przekładamy pudding do szklanek.
Połówki brzoskwiń miksujemy i kładziemy powstały mus na tapioce.
Deser gotowy do spożycia.
Możemy też zjeść pudding na zimno.
Wpis powstał przy współpracy z Kuchnie Świata
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.