wtorek, 17 marca 2020

Pudding z tapioki z brzoskwiniami

Tapioka to świetny produkt do przygotowania deseru.
Robi się go szybko, choć trochę trzeba poczekać aż tapioka się namoczy.
Ale warto zaczekać aby cieszyć się smacznym deserem.
Dziś użyłam zielonej tapioki drobnej.
Tapioka a do niej mus z brzoskwiń to super deser na każdą okazję.
Zatem do dzieła i robimy ten smaczny zielono pomarańczowy deser.

Pudding z tapioki z brzoskwiniami


Pudding z tapioki z brzoskwiniami
Pudding z tapioki z brzoskwiniami

Pudding z tapioki z brzoskwiniami - składniki


300 ml mleka 2 %
cukier do smaku
3 łyżki ekstraktu waniliowego
1 puszka brzoskwiń ( owoce )


Pudding z tapioki z brzoskwiniami - przygotowanie


W garnku mieszamy mleko i mleko kokosowe.
Dodajemy ekstrakt waniliowy i wsypujemy tapiokę.
Odstawiamy na około 1,5 godziny.
Potem stawiamy garnek na ogniu i gotujemy tapiokę do momentu aż będzie szklista.
W trakcie gotowania mieszamy aby się nie przypaliła i dodajemy do smaku cukier.
Gdy tapioka jest wyraźnie przezroczysta a mleko wchłonęło się w perełki tapioki przekładamy pudding do szklanek.
Połówki brzoskwiń miksujemy i kładziemy powstały mus na tapioce.
Deser gotowy do spożycia.
Możemy też zjeść pudding na zimno.


Pudding z tapioki z brzoskwiniami


Wpis powstał przy współpracy z Kuchnie Świata

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.