sobota, 23 czerwca 2012

Kolorowe roladki

                                   Dziś zrobiłam roladki ze schabu z nadzieniem ze szparagów, pieczarek, papryki i koperku. Podałam je z młodymi ziemniakami i szparagami oraz kalafiorem w bułce tartej.


3 kotlety ze schabu ( po 150 g )
Nadzienie :
8 połówek szparagów ( dolne części )
1/3 czerwonej papryki
1/3 żółtej papryki
1 duża pieczarka
2 łyżki posiekanego koperku
sól do smaku
pieprz kolorowy do smaku
2 łyżki masła

Kotlety umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem do mięsa.
Oprószyć solą i pieprzem.
Szparagi oskrobać za pomocą szorstkiej ( nowej ) ściereczki i pokroić na kawałki.
Obie papryki i pieczarki pokroić w kostkę.
Na patelni roztopić masło, wrzucić składniki nadzienia i podsmażyć.
Dodać koperek i doprawić do smaku.
Nadzienie przestudzić, po czym rozłożyć na rozbite kotlety i zwinąć w roladki.
Każdą roladkę zawinąć szczelnie w folię spożywczą i zawiązać końce.
W garnku zagotować wodę, włożyć roladki i gotować 20 minut.
Po ugotowaniu można spożywać od razu lub podsmażyć ( ja podsmażyłam ).

1 komentarz:

  1. bajecznie wygląda to danie, dzięki różnobarwnemu nadzieniu! cieszy moje oczy, a na pewno po spróbowaniu pocieszyło by się podniebienie :D

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...