poniedziałek, 10 czerwca 2013

Surówka z selera pora i jabłka

                              Jak to mogłoby być aby nie było surówki na obiad ? Nie ma takiej opcji, musi być i już. Tym razem surówka z selera pora i jabłka. Zdrowa i smaczna, oczywiście pod warunkiem, że lubimy te składniki.

  • 200 g bulwy selera ( po obraniu )
  • 200 g pora ( biała część )
  • 1 duże jabłko
  • 25 g kiełków rzodkiewki
  • 1/2 szk rzeżuchy
  • sok z cytryny do smaku
  • sól do smaku
  • czarny pieprz do smaku
  • cukier do smaku
  • 1/2 szk gęstej 12% śmietany
  • czytaj więcej :)
  •  
    Seler po obraniu umyć i zetrzeć na tarce do warzyw na grubych oczkach. Pora umyć, przekroić wzdłuż na pół i posiekać. Seler i por wrzucić do miski, posolić i wymieszać. Zostawić na 5 minut a potem zetrzeć do miski umyte jabłko razem ze skórką, dodać kiełki i rzeżuchę oraz sok z cytryny i znowu wymieszać. Na koniec doprawić pieprzem i cukrem, wlać śmietanę i wymieszać surówkę. Po około pięciu minutach sprawdzić czy nie trzeba doprawić. jeśli trzeba to doprawić i podawać do drugiego dania mięsnego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.