środa, 8 stycznia 2014

Makaron ze szpinakiem, szynką i pomidorami

 Przepis bierze udział w konkursie 
LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY


rozwiń i czytaj przepis :

  • 250 g makaronu kolanka Mamma Mia
  • 2 solidne garście świeżego szpinaku
  • 150 g pomidorów suszonych nadziewanych serkiem
  • 100 g szynki szwarcwaldzkiej
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 2 łyżki masła
  • sól do smaku
  • pieprz kolorowy do smaku
  • chili do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Makaron ugotować all dente i odcedzić na durszlaku. Na patelnię położyć masło, roztopić je i wrzucić umyty i osuszony szpinak. Zblanszować go. Do szerokiego rondla przełożyć makaron, dodać odcedzoną kukurydzę, pokrojone w paski pomidory. Następnie plastry szynki porwać rękoma na kawałki i podsmażyć na patelni a potem wrzucić do reszty składników w rondlu. Wymieszać. Rondel postawić na ogniu, dodać przyprawy do smaku i od czasu do czasu mieszać. Podgrzewać do momentu aż serek się rozpuści. Podawać na gorąco.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...