wtorek, 7 stycznia 2014

Miruna w cieście koperkowym


rozwiń i czytaj przepis :

  • 500 g fileta z miruny
  • Ciasto :
  • 2 jajka
  • 8-10 łyżek mąki pszennej typ 500
  • 2 jajka
  • 3/4 szk mleka
  • 3 łyżki posiekanego koperku
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • olej do smażenia
  • mąka do obtaczania
PRZYGOTOWANIE:
Filety umyć, przekroić na pół ( można na mniejsze kawałki ), oprószyć solą i pieprzem. Do wysokiego naczynia wlać mleko, wbić jajka, dodać mąkę, koperek i przyprawy i blenderem zmiksować ciasto. Powinno mieć konsystencję trochę gęściejszą od ciasta naleśnikowego. Na patelni rozgrzać olej, każdy kawałek ryby obtaczać w mące a potem zanurzać w cieście i kłaść na rozgrzany tłuszcz. Smażyć na złoty kolor z obu stron. Podawać na gorąco.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...