wtorek, 7 stycznia 2014

Miruna w cieście koperkowym


rozwiń i czytaj przepis :

  • 500 g fileta z miruny
  • Ciasto :
  • 2 jajka
  • 8-10 łyżek mąki pszennej typ 500
  • 2 jajka
  • 3/4 szk mleka
  • 3 łyżki posiekanego koperku
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • olej do smażenia
  • mąka do obtaczania
PRZYGOTOWANIE:
Filety umyć, przekroić na pół ( można na mniejsze kawałki ), oprószyć solą i pieprzem. Do wysokiego naczynia wlać mleko, wbić jajka, dodać mąkę, koperek i przyprawy i blenderem zmiksować ciasto. Powinno mieć konsystencję trochę gęściejszą od ciasta naleśnikowego. Na patelni rozgrzać olej, każdy kawałek ryby obtaczać w mące a potem zanurzać w cieście i kłaść na rozgrzany tłuszcz. Smażyć na złoty kolor z obu stron. Podawać na gorąco.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.