czwartek, 27 lutego 2014

Jajka w koszulkach na grzance


rozwiń i czytaj dalej :

  • składniki na jedną osobę
  • 2 kromki chleba
  • 2 jajka
  • sól do smaku
  • 2 łyżki octu
  • olej do smażenia

PRZYGOTOWANIE:

Do garnka wlać zimną wodę ( ok. 1,5 l ), i zagotować. Dodać sól do smaku i ocet i ponownie zagotować. Jajko ( każde osobno ) wybić małej miseczki, zamieszać wodę i na środek delikatnie wylać jajko z miseczki. Gotować jajka na małym ogniu kilka minut a potem delikatnie nałożyć jajko na łyżkę cedzakową i sprawdzić czy białko jest ścięte. W czasie gotowania wody wlać olej na patelnie grillową i podsmażyć grzanki na złoty kolor z obu stron. Grzanki odsączyć na ręczniku papierowym i ułożyć na talerzu. Gotowe jajka wyjąć z wody, odsączyć na łyżce cedzakowej i ułożyć na grzankach. Podawać gorące.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.