czwartek, 27 lutego 2014

Jajka w koszulkach na grzance


rozwiń i czytaj dalej :

  • składniki na jedną osobę
  • 2 kromki chleba
  • 2 jajka
  • sól do smaku
  • 2 łyżki octu
  • olej do smażenia

PRZYGOTOWANIE:

Do garnka wlać zimną wodę ( ok. 1,5 l ), i zagotować. Dodać sól do smaku i ocet i ponownie zagotować. Jajko ( każde osobno ) wybić małej miseczki, zamieszać wodę i na środek delikatnie wylać jajko z miseczki. Gotować jajka na małym ogniu kilka minut a potem delikatnie nałożyć jajko na łyżkę cedzakową i sprawdzić czy białko jest ścięte. W czasie gotowania wody wlać olej na patelnie grillową i podsmażyć grzanki na złoty kolor z obu stron. Grzanki odsączyć na ręczniku papierowym i ułożyć na talerzu. Gotowe jajka wyjąć z wody, odsączyć na łyżce cedzakowej i ułożyć na grzankach. Podawać gorące.

1 komentarz:

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...