poniedziałek, 29 czerwca 2015

Konfitura z rabarbaru

                   Były drożdżówki z rabarbarem, czas na zamknięcie go na zimę w słoiki. Mam go sporo, dostałam od sąsiadki. Trochę zamrożę a resztę przerobię. Dziś konfitura z samego rabarbaru. Kolorem nie powala ale jest pyszna.





2 kg rabarbaru ( waga po obraniu )
800 g cukru
2 konfitur-fix ( 50 g )

Umyty i obrany rabarbar pokroić na kawałeczki i wrzucić do garnka.
Wsypać cukier i konfitur-fix i dobrze wymieszać.
Mieszając wszystko doprowadzić do wrzenia a potem gotować 3 minuty.
Blenderem miksować chwilkę aby część rabarbaru rozdrobnić.
Gorącą konfiturą napełnić słoiczki, zakręcić i na chwilę postawić do góry dnem.
Potem odwrócić słoiki i zostawić do wystudzenia.
Wynieść w chłodne miejsce.


Wakacje, wakacjami ale nie zapomnijcie o wakacyjnych promocjach.
Już dziś zajrzyjcie co ciekawego znajdziecie.
Wystarczy kliknąć w fotki i się przekonać




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...