sobota, 8 sierpnia 2015

Schab pieczony z meksykańskiej marynaty

                                  Schab pieczony idealny jako wędlina do chleba. Tym razem użyłam przyprawy meksykańskiej. Schab wyszedł bardzo smaczny. Możemy przygotować go na co dzień ale też na święta czy inne uroczystości rodzinne.



1,5 kg schabu bez kości kupisz tutaj :
Marynata :
1 łyżka soli peklowej
1 łyżeczka soli morskiej
1,2 łyżeczki czarnego świeżo mielonego pieprzu
1 łyżeczka słodkiej papryki
3 łyżki przyprawy meksykańskiej

Schab umyć, osuszyć.
Składniki marynaty wymieszać i marynatą dokładnie natrzeć schab z każdej strony.
Ułożyć do w naczyniu, zakryć i wstawić do lodówki na trzy dni dwa razy dziennie obracając mięso.
Po upływie potrzebnego czasu mięso włożyć do blaszki ( u mnie dodatkowo wyłożonej papierem do pieczenia ) a potem wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na 1,5 godziny.
Upieczony schab wystudzić a potem schować do lodówki, kroić w cienkie plastry i podawać zamiast wędlin. 

I JAK ZWYKLE ZAPRASZAM WAS NA NOWE PROMOCJE !!!






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...