czwartek, 7 stycznia 2016

Jajka faszerowane sardynkami

Jajka na śniadanie, kolację lub przekąskę.
Szybkie w przygotowaniu choć z sardynkami z puszki to smaczne.
Użyłam tu sardynek w sosie paprykowym.


4 jajka ugotowane na twardo
1/2 pęczka szczypiorku
1 puszka sardynek w sosie paprykowym Graal
sól do smaku
pieprz do smaku

Ugotowane na twardo jajka obrać, opłukać i pokroić na połówki.
Wyjąć żółtka i umieścić je w miseczce.
Do żółtek dodać sardynki z puszki oraz posiekany szczypiorek i przyprawy i rozgnieść wszystko łączą ze sobą w pastę.
Gotowym nadzieniem napełniać wgłębienia białek i układać na talerzu, udekorować i zajadać.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...