czwartek, 7 stycznia 2016

Jajka faszerowane sardynkami

Jajka na śniadanie, kolację lub przekąskę.
Szybkie w przygotowaniu choć z sardynkami z puszki to smaczne.
Użyłam tu sardynek w sosie paprykowym.


4 jajka ugotowane na twardo
1/2 pęczka szczypiorku
1 puszka sardynek w sosie paprykowym Graal
sól do smaku
pieprz do smaku

Ugotowane na twardo jajka obrać, opłukać i pokroić na połówki.
Wyjąć żółtka i umieścić je w miseczce.
Do żółtek dodać sardynki z puszki oraz posiekany szczypiorek i przyprawy i rozgnieść wszystko łączą ze sobą w pastę.
Gotowym nadzieniem napełniać wgłębienia białek i układać na talerzu, udekorować i zajadać.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.