Taką pastę można zrobić na śniadanie czy kolację ale też na zbliżające się Święta Wielkanocne.
Oczywiście świąteczną wersję można wzbogacić dodatkowymi składnikami albo większą ilością jajek ale w sumie takie połączenie jest też smaczne.
Jest to tańsza wersja pasty z racji tego, że jest w niej konserwa tyrolska ale nie zawsze musi być szynka.
4 duże jajka ( ugotowane na twardo )
1 konserwa tyrolska
4 ogórki konserwowe
1 mała cebula
1/2 pęczka natki pietruszki
3 łyżki Majonezu kremowego Folwark
1 łyżeczka ostrej musztardy
sól do smaku
pieprz do smaku
Ugotowane na twardo jajka obrać i pokroić w kosteczkę.
Ogórki i konserwę także drobno pokroić w kostkę.
Pietruszkę posiekać.
Do miski wrzucić pokrojone składniki, dodać majonez, musztardę i przyprawy i wymieszać pastę.
Schować do lodówki do przegryzienia się smaków.
Podawać do smarowania pieczywa.
na pewno pyszna może być jako pasta lub grubej krojona jako sałatka
OdpowiedzUsuńTak może być jako sałatka. Ale używając konserwy nie chciałam aby miala duże kawałki :)
Usuń