poniedziałek, 29 lutego 2016

Pasta do pieczywa

Taką pastę można zrobić na śniadanie czy kolację ale też na zbliżające się Święta Wielkanocne.
Oczywiście świąteczną wersję można wzbogacić dodatkowymi składnikami albo większą ilością jajek ale w sumie takie połączenie jest też smaczne.
Jest to tańsza wersja pasty z racji tego, że jest w niej konserwa tyrolska ale nie zawsze musi być szynka.



4 duże jajka ( ugotowane na twardo )
1 konserwa tyrolska
4 ogórki konserwowe
1 mała cebula
1/2 pęczka natki pietruszki
1 łyżeczka ostrej musztardy
sól do smaku
pieprz do smaku

Ugotowane na twardo jajka obrać i pokroić w kosteczkę.
Ogórki i konserwę także drobno pokroić w kostkę.
Pietruszkę posiekać.
Do miski wrzucić pokrojone składniki, dodać majonez, musztardę i przyprawy i wymieszać pastę.
Schować do lodówki do przegryzienia się smaków.
Podawać do smarowania pieczywa.





2 komentarze:

  1. na pewno pyszna może być jako pasta lub grubej krojona jako sałatka

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak może być jako sałatka. Ale używając konserwy nie chciałam aby miala duże kawałki :)

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.