wtorek, 3 kwietnia 2012

Babeczki brzoskwiniowy raj

                Kupiłam piękne i soczyste brzoskwinie. Postanowiłam upiec kruche babeczki i zrobić z nich nadzienie do babeczek. Wyszły pyszne .........

       
składniki :
 Masa:
2 brzoskwinie
200 g serka mascarpone
2 łyżki jogurtu greckiego
1 cukier waniliowy
karmel z wanilią w młynku

Ciasto:
100 g mąki krupczatki
50 g maki pszennej
1 żółtko
1 płaska łyżka kakao
75 g margaryny Kasia
35 g cukru

babeczki brzoskwiniowy raj

sposób przygotowania :
Wszystkie składniki na ciasto posiekać i szybko zagnieść ciasto.
Włożyć je do woreczka i włożyć do lodówki aby się schłodziło.
Po wyjęciu ciasta z lodówki wylepić nim foremki do babeczek.
Piec babeczki przez 12 minut w temperaturze 200 stopni.
Następnie babeczki wystudzić i wyjąć z foremek.

Serek i jogurt utrzeć z cukrem waniliowym.
Umyte brzoskwinie obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
Dodać owoce do masy serowo jogurtowej i wymieszać.
Na każdą z babeczek nakładać łyżeczką nadzienie a na koniec posypać z wierzchu karmelem z wanilią.


babeczki w innym ujęciu

2 komentarze:

  1. Gratuluję Ewo. Najwyższy to był już czas. Powodzenia w prowadzeniu bloga

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.