składniki :
Masa:
2 brzoskwinie
200 g serka mascarpone
2 łyżki jogurtu greckiego
1 cukier waniliowy
karmel z wanilią w młynku
Ciasto:
100 g mąki krupczatki
50 g maki pszennej
1 żółtko
1 płaska łyżka kakao
75 g margaryny Kasia
35 g cukru
babeczki brzoskwiniowy raj |
sposób przygotowania :
Wszystkie składniki na ciasto posiekać i szybko zagnieść ciasto.
Włożyć je do woreczka i włożyć do lodówki aby się schłodziło.
Po wyjęciu ciasta z lodówki wylepić nim foremki do babeczek.
Piec babeczki przez 12 minut w temperaturze 200 stopni.
Następnie babeczki wystudzić i wyjąć z foremek.
Serek i jogurt utrzeć z cukrem waniliowym.
Umyte brzoskwinie obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
Dodać owoce do masy serowo jogurtowej i wymieszać.
Na każdą z babeczek nakładać łyżeczką nadzienie a na koniec posypać z wierzchu karmelem z wanilią.
babeczki w innym ujęciu |
Gratuluję Ewo. Najwyższy to był już czas. Powodzenia w prowadzeniu bloga
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo :)
Usuń