- 5 jajek ugotowanych na twardo
- 1 wędzona makrela
- 1/2 pęczka szczypiorku
- 5 plasterków pora ( jasna część )
- 15 g kiełków rzodkiewki
- 3 małe ogórki konserwowe
- 3 łyżki majonezu
- sól morska do smaku
- pieprz kolorowy do smaku
Przygotować miskę. Z makreli usunąć skórę, kręgosłup i wszystkie ości po
czym rozdrobnić ją widelcem. Ugotowane jajka obrać i pokroić za pomocą
siatki do warzyw a szczypiorek posiekać. Pora i ogórki pokroić w kostkę.
Wszystkie składniki umieścić w przygotowanej misce, dodać kiełki i
przyprawy oraz majonez i wymieszać pastę. Podawać z pieczywem
posmarowanym masłem. Można udekorować rzodkiewką i natką pietruszki oraz
kiełkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.