Składniki na piankę :
250 g serka mascarpone
400 g jogurtu naturalnego
1/2 szk słodkiej śmietany 18 %
cukier do smaku
50 - 60 g galaretki agrestowej Master Cook
1/2 szk gorącej przegotowanej wody
Na galaretkę :
ok. 300-350 g truskawek
500 ml gorącej przegotowanej wody
60 g galaretki truskawkowej Master Cook
W gorącej i przegotowanej wodzie rozpuścić galaretkę agrestową i schłodzić.
Następnie do miski przełożyć mascarpone, jogurt i śmietanę, dodać trochę cukru i dokładnie zmiksować.
Potem wlać chłodną ale płynną galaretkę, wymieszać i rozlać do szklanek ( u mnie 6 ).
Szklanki wstawić do lodówki aby pianka się ścięła.
Galaretkę truskawkową wymieszać z wodą i schłodzić.
Umyte truskawki pokroić.
Szklanki wyjąć z lodówki, ułożyć na piance truskawki i zalać galaretką.
Szklanki ponownie wstawić do lodówki do stężenia.
Mam dla Was aż 4 gazetki z promocjami. Jeśli chcecie wiedzieć jakie promocję się szykują koniecznie zajrzyjcie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.