500 ml śmietany kremówki
cukier waniliowy do smaku
500 g truskawek
100 g herbatników typu petitki
100 g dowolnych biszkoptów
syrop trzcinowy
Truskawki umyć i pokroić na mniejsze kawałki.
Biszkopty i herbatniki zmiksować w rozdrabniaczu.
Zimną śmietanę ubić na sztywno z cukrem waniliowym.
Na dno 5 wysokich szklanek wsypać po łyżce zmiksowanych ciastek.
Na ciastka wyłożyć porcje śmietany a na śmietanę porcje truskawek.
Następnie czynność powtórzyć i tak aż składniki nam się skończą.
Na górze powinny znaleźć się truskawki.
Na sam koniec polać deser syropem trzcinowym i udekorować miętą.
A w gazetce tym razem coś dla domu a raczej do kuchni
Bardzo fajny deser
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
www.kornikwkuchni.blogspot.com
Proste i najlepsze :) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńBardzo fajny:)
OdpowiedzUsuń