4 kotlety z karkówki ( grubości około 1,5 cm )
sól do zmiękczania mięsa
pieprz kolorowy do smaku
czosnek granulowany do smaku
1/2 łyżeczki przyprawy ognisty smok do smaku
1/2 szk sosu tajskiego chili słodko pikantnego
4 łyżki oleju ryżowego
Kotlety z karkówki umyć, osuszyć i lekko rozbić ( wystarczy dłonią złożoną w pięść ).
Każdy kotlet z obu stron oprószyć solą do zmiękczania mięs i odstawić na około 15-20 minut.
Po tym czasie oprószyć je pieprzem świeżo zmielonym, czosnkiem i przyprawą ognisty smok.
Pozostawić na kolejne 10 minut.
Na patelni rozgrzać olej, położyć kotlety i podsmażyć na zloty kolor z obu stron.
Gdy mięso się zrumieni wlać sos chili i dusić na małym ogniu do miękkości od czasu do czasu przewracając kotlety.
Dodatkowo gazetki dla Was
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.