niedziela, 6 stycznia 2013

Zakiełkowana pekinka

                            Kapustę pekińską można robić na wiele sposobów i za każdym razem wygląda inaczej i inaczej też smakuje. A to dzięki dodatkom jakich użyjemy do zrobienia surówki.

  • 1 mała kapusta pekińska
  • 50 g kiełków rzodkiewki
  • 1 mała czerwona cebula
  • 1 puszka kukurydzy
  • 2 łyżki posiekanej naci selera ( użyłam mrożonej )
  • sól morska do smaku
  • pieprz kolorowy do smaku
  • cukier do smaku
  • ocet do smaku
  • 50 ml oleju
 PRZYGOTOWANIE:
Kukurydzę odsączyć z zalewy. Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę a kapustę posiekać. Do miski wrzucić kapustę, kukurydzę, kiełki, seler i cebulę oraz przyprawy i wymieszać surówkę. W miarę konieczności jeszcze doprawić gdyby okazało się, że jakiejś przyprawy brakuje. Podawać z dowolnymi dodatkami na obiad.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.