- Na jedną osobę :
- 2 kromki chleba
- 1 duże jajko
- 1 czubata łyżka posiekanego szczypiorku
- 1 czubata łyżka drobno startego żółtego sera
- 2 łyżki mleka
- sól do smaku
- pieprz czarny do smaku
- chili do smaku
- 1 łyżka masła
Z kromek chleba wyjąć środek i pokroić go w drobną kostkę. Wrzucić go do
miseczki, dodać ser, szczypior, jajko i mleko oraz przyprawy i
wymieszać farsz. Na patelni roztopić masło i położyć chlebowe obręcze.
Jedną stronę lekko podsmażyć i obrócić. W środek obręczy nałożyć
nadzienie i smażyć na złoty kolor. Gdy jedna strona się zarumieni
obrócić grzanki na drugą stronę i dalej smażyć do zrumienienia. Po
usmażeniu nadmiar tłuszczu odsączyć na ręczniku papierowym i podawać na
gorąco.
świetnie wyglądają, lubię takie na śniadanie:)
OdpowiedzUsuńpyszne śniadanie!
OdpowiedzUsuń