- 1 podwójna pierś z kurczaka
- 2 jajka
- 3 łyżki drobno startego sera żółtego
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki mąki
- 1/4 szk mleka 3,2%
- sól do smaku
- pieprz czarny do smaku
- olej do smażenia
- PRZYGOTOWANIE:
Filet umyć, osuszyć i dowolnie pokroić w plastry. Wrzucić pokrojonego fileta do miski i dodać resztę składników. Za pomocą najlepiej umytych dłoni dokładnie wszystko wymieszać aby z mąki nie było grudek. Na patelni rozgrzać olej i kłaść kawałki filetów obklejone ciastem i smażyć na złoty kolor z obu stron. Podawać na gorąco z tym co lubimy.
piątek, 15 lutego 2013
Filecik serowo majonezowy
Pierś z kurczaka to chyba najszybsze mięsko do przygotowania. Nie dość, że szybko się robi to jest smaczne, soczyste i można kombinować na różne sposoby. Do tych kotlecików dodałam trochę sera i całkiem zmienił się ich smak.
2 komentarze:
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
bardzo lubię tak zrobione filety:)
OdpowiedzUsuńJa też :)
Usuń