5 naleśników
nadzienie :
1 szk gotowego kuskusu
3 małe cienkie parówki wieprzowe
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1 łyżka posiekanego szczypiorku
1 czubata łyżka podsmażonej cebuli
1 czubata łyżka drobno startego żółtego sera
2 suszone pomidory ( w oleju z ziołami )
sól do smaku
pieprz czarny do smaku
chili do smaku
Dodatkowo :
2 jajka
bułka tarta do obtaczania
olej do smażenia
Przygotować farsz :
Parówki obrać z folii i pokroić na plasterki po czym podsmażyć je na patelni.
Pomidory pokroić w drobną kostkę.
Do rondelka, w którym jest kuskus ( wcześniej przygotowany z bulionem warzywnym ), dodać podsmażoną cebulkę, posiekaną zieleninę, podsmażone parówki, pomidory starty ser oraz przyprawy i wymieszać farsz.
W miarę konieczności doprawić.
Każdy naleśnik kłaść na desce, na środek układać porcję farszu i składać krokiety w kopertę.
Na patelni rozgrzać olej.
Jajka rozbełtać z odrobina soli.
Krokiety obtaczać w bułce tartej potem w jajku i znowu panierować w bułce tartej.
Krokiety smażyć na złoty kolor z obu stron.
Podawać gorące.
nadzienie :
1 szk gotowego kuskusu
3 małe cienkie parówki wieprzowe
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1 łyżka posiekanego szczypiorku
1 czubata łyżka podsmażonej cebuli
1 czubata łyżka drobno startego żółtego sera
2 suszone pomidory ( w oleju z ziołami )
sól do smaku
pieprz czarny do smaku
chili do smaku
Dodatkowo :
2 jajka
bułka tarta do obtaczania
olej do smażenia
Przygotować farsz :
Parówki obrać z folii i pokroić na plasterki po czym podsmażyć je na patelni.
Pomidory pokroić w drobną kostkę.
Do rondelka, w którym jest kuskus ( wcześniej przygotowany z bulionem warzywnym ), dodać podsmażoną cebulkę, posiekaną zieleninę, podsmażone parówki, pomidory starty ser oraz przyprawy i wymieszać farsz.
W miarę konieczności doprawić.
Każdy naleśnik kłaść na desce, na środek układać porcję farszu i składać krokiety w kopertę.
Na patelni rozgrzać olej.
Jajka rozbełtać z odrobina soli.
Krokiety obtaczać w bułce tartej potem w jajku i znowu panierować w bułce tartej.
Krokiety smażyć na złoty kolor z obu stron.
Podawać gorące.
ale smaczny pomysł z takim nadzieniem :-)
OdpowiedzUsuńPrawda ? Takie nietypowe.
Usuń