3 jajka ugotowane na twardo
250 g półtłustego twarogu
1 pęczek szczypiorku
25 g kiełków rzodkiewki
1 garść świeżego szpinaku
3 ogórki konserwowe
3 łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego
1 łyżka majonezu
sól morska do smaku
pieprz czarny do smaku
Twaróg wrzucić do miski i rozdrobnić widelcem.
Szpinak umyć, osuszyć i posiekać a także posiekać szczypior.
Jajka obrać i pokroić w kostkę za pomocą specjalnej siatki do krojenia.
Ogórki drobno pokroić także w kostkę.
Wszystkie pokrojone i posiekane składniki wrzucić do twarogu, dodać kiełki, jogurt i majonez oraz przyprawy.
Całość wymieszać.
Gotową pastę podawać np z waflami ryżowymi, chrupkim pieczywem lub innym ulubionym.
250 g półtłustego twarogu
1 pęczek szczypiorku
25 g kiełków rzodkiewki
1 garść świeżego szpinaku
3 ogórki konserwowe
3 łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego
1 łyżka majonezu
sól morska do smaku
pieprz czarny do smaku
Twaróg wrzucić do miski i rozdrobnić widelcem.
Szpinak umyć, osuszyć i posiekać a także posiekać szczypior.
Jajka obrać i pokroić w kostkę za pomocą specjalnej siatki do krojenia.
Ogórki drobno pokroić także w kostkę.
Wszystkie pokrojone i posiekane składniki wrzucić do twarogu, dodać kiełki, jogurt i majonez oraz przyprawy.
Całość wymieszać.
Gotową pastę podawać np z waflami ryżowymi, chrupkim pieczywem lub innym ulubionym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.