- 4 małe pomidory
- 5 łyżek kuskusu ( już gotowego )
- 3 plastry karczku z komina
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 1 mała cebula czerwona
- sól do smaku
- pieprz kolorowy do smaku
- chili do smaku
- kiełki rzodkiewki
Gotowy i zimny kuskus ( po napęcznieniu w wywarze drobiowym ) umieścić w
miseczce. Cebulę obrać, umyć i pokroić w drobną kostkę, karczek pokroić
w paseczki a następnie w kosteczkę. Pomidory umyć i ściąć górne części
po czym te wieczka pokroić także w kostkę i dodać do miski z resztą
składników. Sałatkę doprawić do smaku i wymieszać. Pomidory za pomocą
kulkownicy lub łyżeczki wydrążyć z miąższu. Każdego pomidora napełnić
przygotowaną sałatką i na koniec posypać kiełkami rzodkiewki.
polecam takie zrobić bo są smaczne :)
OdpowiedzUsuń