- 400 g łopatki wieprzowej
- 1 szk ugotowanej kaszy jaglanej ( zimnej )
- 1 średnia cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 pęczek szczypiorku
- 2 jajka
- 3 łyżki bułki tartej
- 6 pieczarek
- sól do smaku
- pieprz czarny do smaku
- Dodatkowo :
- bułka tarta do panierowania
- olej do smażenia
Mięso zmielić na drobnym sitku. Cebulę i pieczarki po oczyszczeniu
pokroić w kostkę a czosnek przecisnąć przez praskę. Szczypior posiekać.
Wszystkie składniki na kotlety umieścić w misce, dodać przyprawy i
wyrobić masę. Na patelni rozgrzać olej. Z masy formować okrągłe kotlety,
panierować w bułce tartej i smażyć na złoto brązowy kolor z obu stron.
Podawać a dowolnymi dodatkami.
dziękuję :)
OdpowiedzUsuń