- 100 g czekolady miętowej ( nadziewanej )
- 1 łyżka domowego cukru waniliowego
- 4 łyżki brązowego cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 300 g mąki pszennej typ 500
- 2 jajka
- 125 ml oleju
- 150 ml mleka 3,2%
Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodać cukier waniliowy i
brązowy. Czekoladę pokroić w kostkę i wrzucić do miski. Widelcem
wymieszać suche składniki. Do drugiej miski wlać olej i mleko po czym
dodać jajka i wymieszać. Masę płynną wlać do suchych składników i
widelcem wymieszać ciasto. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i
rozłożyć ciasto do papilotek. Babeczki piec w piekarniku nagrzanym do
180 stopni przez 30 minut. Po upieczeniu babeczki wystudzić najlepiej na
kratce.
bardzo apetycznie wyglądają i do tego zdrowe:)
OdpowiedzUsuńdziękuję, uwielbiam piec babeczki :)
Usuń