poniedziałek, 4 lutego 2013

Pekinka z porem i jabłkiem

                                  Jak już kiedyś pisałam uwielbiam kapustę pekińską. A jeszcze bardziej tworzyć na jej bazie pyszne i zdrowe surówki. Na pewno można jeszcze wiele kompozycji wykonać, ale ja dziś proponuję taką jak ta.

  • 1/2 średniej kapusty pekińskiej
  • 1 duże jabłko
  • 15 cm kawałek pora ( biała część )
  • sól morska do smaku
  • pieprz do smaku
  • cukier do smaku
  • 2/3 szk śmietany kwaśnej 12%
  PRZYGOTOWANIE:
Kapustę poszatkować. Pora po umyciu przekroić wzdłuż na pół a następnie pokroić w półplasterki. Jabłko umyć i zetrzeć na tarce razem ze skórką, bo skórka ma dużo witamin. Do miski wrzucić kapustę, dodać jabłko i pora oraz dodać sól, pieprz i cukier i wymieszać. Następnie dodać śmietanę i ponownie wymieszać surówkę. Odstawić na 5-10 minut i po tym czasie ewentualnie doprawić.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.