- 1/2 średniej kapusty pekińskiej
- 1 duże jabłko
- 15 cm kawałek pora ( biała część )
- sól morska do smaku
- pieprz do smaku
- cukier do smaku
- 2/3 szk śmietany kwaśnej 12%
Kapustę poszatkować. Pora po umyciu przekroić wzdłuż na pół a następnie
pokroić w półplasterki. Jabłko umyć i zetrzeć na tarce razem ze skórką,
bo skórka ma dużo witamin. Do miski wrzucić kapustę, dodać jabłko i
pora oraz dodać sól, pieprz i cukier i wymieszać. Następnie dodać
śmietanę i ponownie wymieszać surówkę. Odstawić na 5-10 minut i po tym
czasie ewentualnie doprawić.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.