sobota, 30 marca 2013

Jajka z nadzieniem

                      A to zwykłe i chyba najszybsze jajka nadziewane. Niby zwykłe a jednak smaczne, bo ze zdrową rzeżuchą, szczypiorkiem i pietruszką. takie jajka zrobi nawet dziecko, więc warto zachęcić je do pomocy. Tym bardziej, że okres przedświąteczny to masa pracy i przygotowań.


4 jajka ugotowane na twardo
1 łyżka majonezu
1 łyżka posiekanej rzeżuchy
1 łyżka posiekanego szczypiorku
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
sól himalajska do smaku
pieprz kolorowy do smaku

czytaj więcej :

Jajka obrać i przekroić na pół.
Z każdej połówki wydrążyć żółtka i umieścić je w miseczce.
Do żółtek wsypać posiekane składniki, dodać majonez oraz sól i pieprz do smaku.
Żółtka połączyć z resztą składników i napełniać nadzieniem wydrążone połówki jajek.
Po napełnieniu można jajka dowolnie udekorować.

4 komentarze:

  1. Pychotka ;)

    Wesołych Świąt !

    OdpowiedzUsuń
  2. Pieknie wygladają i na pewno są smaczne :) Ewciu Wesołych Świąt :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Co to byłaby za Wielkanoc bez takich jajeczek!:-)

    Wesołych, pysznych świat!

    OdpowiedzUsuń
  4. Wesołych Świąt Ewcia dla Ciebie i najbliższych :-)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.