- 6 plasterków kiełbasy szynkowej
- 5 plasterków żółtego sera
- 1 pęczek szczypiorku
- 1 czubata łyżka kiełków brokuła
- 1/4 czerwonej papryki
- 1 łyżka majonezu
- sól do smaku
- pieprz kolorowy do smaku
- czosnek granulowany do smaku
- Szczypior umyć, osuszyć i posiekać. Ser i kiełbasę oraz paprykę pokroić w drobną kostkę a kiełki posiekać aby były drobniejsze. Wszystkie składniki na pastę wrzucić do miski, dodać majonez i przyprawy. Wymieszać pastę i zostawić do przegryzienia się smaków na około pięć minut. Pastę można podać z paprykowymi waflami ryżowymi lub zwykłym pieczywem
środa, 13 marca 2013
Pasta z wędliny
A to pasta na lekką i szybką kolację lub śniadanie. Idealnie smakuje z waflami ryżowymi o smaku papryki. Ale oczywiście można zjeść ze zwykłym pieczywem. Zwykła pasta a jaka smaczna.
4 komentarze:
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Domowa pasta, najlepsza! :)
OdpowiedzUsuńTak to prawda, domowa najlepsza :)
Usuńale fajna kolorowa:)
OdpowiedzUsuńi smaczna :)
Usuń