środa, 13 marca 2013

Pasta z wędliny

                        A to pasta na lekką i szybką kolację lub śniadanie. Idealnie smakuje z waflami ryżowymi o smaku papryki. Ale oczywiście można zjeść ze zwykłym pieczywem. Zwykła pasta a jaka smaczna.

  • 6 plasterków kiełbasy szynkowej
  • 5 plasterków żółtego sera
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 czubata łyżka kiełków brokuła
  • 1/4 czerwonej papryki
  • 1 łyżka majonezu
  • sól do smaku
  • pieprz kolorowy do smaku
  • czosnek granulowany do smaku
  •  
    Szczypior umyć, osuszyć i posiekać. Ser i kiełbasę oraz paprykę pokroić w drobną kostkę a kiełki posiekać aby były drobniejsze. Wszystkie składniki na pastę wrzucić do miski, dodać majonez i przyprawy. Wymieszać pastę i zostawić do przegryzienia się smaków na około pięć minut. Pastę można podać z paprykowymi waflami ryżowymi lub zwykłym pieczywem

4 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.