- 1/4 średniej kapusty pekińskiej
- 1 czerwona cebula
- 25 g kiełków brokuła
- 1/2 dużej pomarańczy
- 1 marchewka
- sól do smaku
- czarny pieprz do smaku
- ocet do smaku
- cukier do smaku
- 4-5 łyżek oleju
Cebulę i marchew oraz pomarańcze obrać i umyć. Pomarańczę umyć przed
obraniem. Kapustę poszatkować, marchew zetrzeć na tarce, cebulę pokroić
na ćwiartki apotem w plasterki. Pomarańczę pokroić w kostkę. Wszystkie
przygotowane składniki wrzucić do miski, dodać kiełki i przyprawy i
wymieszać surówkę. Gotowa surówkę odstawić na 5-10 minut i po tym czasie
ewentualnie doprawić gdyby się okazało, że jakiejś przyprawy jest za
mało.
smakowita propozycja:)
OdpowiedzUsuń