- 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
- 150 ml przegotowanej gorącej wody
- 1 czubata łyżka masy krówkowej kakaowej
- 60 ml śmietany kremówki
- 1/2 łyżeczki cukru
- różowy błyszczący cukier do dekoracji
- Śmietanę ubić z cukrem na sztywno i wstawić ją do lodówki. Do kubka wsypać kawę i zalać ją gorącą ale nie gotującą się wodą. Wymieszać kawę i włożyć masę krówkową i za pomocą blendera całość zmiksować aż masa się rozpuści. Tak przygotowaną kawę przelać do czystej szklanki, wyjąć śmietanę z lodówki i wyłożyć ją na kawę. Na koniec śmietanę posypać cukrem różowym i pić kawę zaraz po przygotowaniu.
poniedziałek, 11 marca 2013
Kawa z dużą śmietaną
Od czasu do czasu można zaszaleć i zrobić sobie pyszną kawkę z dużą porcja bitej śmietany. Śmietana jest kaloryczna ale co tam, czasami trzeba zgrzeszyć. Więc robimy kawkę i delektujemy się jej pysznym smakiem.
5 komentarzy:
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Rewelacja ! ;)
OdpowiedzUsuńTakie kawy to ja lubię... :) Idealne na energetyczne "doładowanie".
OdpowiedzUsuńo tak :)
Usuńrozpusta:) ale kusisz:)
OdpowiedzUsuńNo coś Ty, ale w sumie Ewa była kusicielką, hi, hi :)
Usuń